top of page

Voorlichting op school: Geld waar je recht op hebt!

Updated: Feb 2

Klasikale voorlichting aan ouders over financiële regelingen in Amsterdam
Ozichi geeft voorlichting voor ouders van basisschoolkinderen op de Bijlmerhorst, foto Doanh Doanh Truong
Vrijdag 19 januari 2024, gaf Nufocus Budgetcoaching, i.s.m. de basisschool De Bijlmerhorst in Amsterdam, voor ouders de voorlichtingsochtend Geld waar je recht op hebt!

Tijdens deze voorlichting vertellen we, Nufocus, uitgebreid over welke regelingen er allemaal beschikbaar zijn voor jou als gezin in Amsterdam met kinderen die naar school gaan.

Regelingen die jouw gezin helpen bij de aanschaf van schoolspullen – bijvoorbeeld een laptop voor je kinderen. Je helpen met de Stadspas bij een lidmaatschapvan culturele verenigingen en van sportclubs. Regelingen van organisaties die je helpen om de verjaardag van je kind te kunnen vieren. En we geven voorlichting over organisaties die jou helpen met de boodschappen of om eens gezellig met het hele gezin uit eten te kunnen gaan.


Wegwijs in de mogelijkheden

In Amsterdam zijn er veel regelingen en mogelijkheden beschikbaar voor de bewoners van de stad. Zowel vanuit de gemeente Amsterdam met bijvoorbeeld Pak je kans!, als vanuit andere organisaties in de stad.


Er zijn zoveel regelingen dat het heel logisch is dat je niet weet wat allemaal mogelijk is. En hoe en wanneer je er voor in aanmerking komt. Vandaar deze specifieke voorlichting aan ouders met kinderen die naar de basisschool gaan. Of naar het voortgezet onderwijs gaan of aan studenten van het mbo, hbo en de universiteit.


Tevens delen we veel tips over wat je allemaal kan doen en kan beleven gratis en voor niks in Amsterdam.


De voorlichting wordt gegeven door Ozichi, allround schuldhulpverlener en budgetcoach van beroep. En Auke (Auke Woord En Beeld) vertaalt direct in het Engels voor de ouders die het in het Nederlands nog niet goed genoeg kunnen volgen.


Tips en tricks wat je allemaal grist kan doen en beleven in Amsterdam
En we geven veel tips en tricks over allemaal leuke dingen die geen geld kosten.
Het leven is duur

Ongeacht hoeveel je verdient met je werk, rondkomen is een uitdaging. Ook ouders met een midden en een hoger inkomen zitten regelmatig te puzzelen hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. En ook ouders die het altijd heel goed voor elkaar hebben, hebben weleens een periode waarin dat niet zo is. Daarom is het fijn als je weet welke regelingen er voor jou zijn en wanneer je daar gebruik van kan maken. Het is namelijk geld waar je recht op hebt.


Geld waar je recht op hebt!

"Geldt dat ook voor mij?"

"Ja, dat geld, geldt voor jou en mij."

"Mooi!"


Samen een stap verder!

Basisschool de Bijlmerhorst investeert veel in de ontwikkeling van haar leerlingen om ze zo een extra stap verder te brengen in hun ontwikkeling en scholing. Dat doet de Bijlmerhorst met bijvoorbeeld een goede nieuwe schoolbibliotheek, met het DoeLab en de Klimopklas. En met nog veel meer.

Zoek je nog een goede, fijne en kleine basisschool? Stap binnen bij de Bijlmerhorst. In Zuidoost en naast Diemen-Zuid
Zoek je nog een goede, fijne en kleine basisschool? Stap binnen bij de Bijlmerhorst.

En de Bijlmerhorst investeert ook in de betrokkenheid van de ouders. Zodat ze zich echt betrokken voelen en zijn bij de school en de scholing van hun kinderen. En daar waar de school kan, helpt het de ouders met voorlichting en informatie. Opvoeden doe je namelijk niet alleen, dat doe je samen. En met de Bijlmerhorst zet je samen een stap verder!


Meer weten over onze voorlichting door Nufocus Budgetcoaching op jouw school

Wil je op jouw school ook een voorlichtingsbijeenkomst organiseren voor ouders, leerlingen of studenten. Of wil je andere informatie hebben over hoe we jou kunnen helpen met betere budgettering van jouw huishoudboekje, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.


Nufocus Budgetcoachning

Voor rust in je huishoudboekje.
70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page