top of page

Nufocus budgetcoaching
voor werkgevers:

Top vijf redenen:

• 1 Financieel gezonde werknemers presteren beter.

• 2 Loonbeslag kost het bedrijf meer geld.

• 3 Ziekteverzuim verlagen.

• 4 Derving door fraude en diefstal voorkomen.

• 5 Omkoping en afpersing voorkomen.

Confident Businesswoman

1

2

3

4

5

 
Financieel gezonde werknemers kunnen zich beter concentreren op het werk.

Een werknemer met geldzorgen thuis heeft zijn gedachten op de eerste plaats bij het oplossen van deze zorgen. En pas op de tweede plaats zijn gedachten bij het werk. Problemen thuis zorgen dat een werknemer niet tot rust komt thuis en daardoor ook niet uitgerust zich volledig kan concentreren op het werk. Dat gaat ten koste van de productiviteit, concentratie en de goede werksfeer. 

Loonbeslag kost het bedrijf meer geld en zet de goede werkrelatie onder druk.

Het uitvoeren van loonbeslag brengt extra kosten voor de werkgever met zich mee. De werkgever moet deze uitvoeren in opdracht van de officiële schuldeisers. Daarbij zet het ook de relatie tussen werkgever en werknemer onder druk. Niemand die het leuk vindt om schulden te hebben en zeker niet dat de problemen bekend zijn op het werk.

Ziekteverzuim verlagen en weerstand verhogen

Wakker liggen van de zorgen is niet gezond. Langdurige slechte nachtrust veroorzaakt door financiële zorgen heeft direct gevolgen voor de gezondheid. De weerstand neemt af, lichaam en geest raken chronisch vermoeid. Een griepje, een kleine verkoudheid, hoofdpijn en de werknemer valt uit met ziekteverzuim. Wat weer een beroep doet op de andere werknemers die het werk dat blijft liggen erbij moeten doen.

Derving door fraude en diefstal voorkomen

Een werknemer met geldzorgen zoekt naar manieren om van deze zorgen af te komen. Dat kan goedschiks door meer te werken of overuren te maken, of om salarisverhoging dan wel hulp te vragen. Het kan ook kwaadschiks door fraude te plegen. Met creatieve boekhouding, resultaten op te poetsen of gebreken verzwijgen. Of door het achteroverdrukken van goederen of geld. Diefstal en derving door het eigen personeel is een serieus probleem. 

Omkoping en afpersing voorkomen

Een werknemer met geldzorgen staat minder stevig in zijn schoenen om de verleiding van omkoping te weerstaan. Eenmaal eens een oogje dicht geknepen of een envelopje aangenomen is het afpersen door kwaadwilligen zo gedaan. Dit vormt vooral een risico in de bedrijfstakken waar kwaadwillende op niet eerlijke manieren toegang willen hebben tot producten, diensten of informatie.

 
Investeren in uw personeel is investeren in bedrijfskapitaal

Met Nufocus budgetcoaching door de werkgever kan de werknemer helpen bij het oplossen van de geldproblemen thuis. Hierdoor kan de werknemer zich beter concentreren op het werk. Neemt de loyaliteit aan de werkgever toe en neemt de kans op uitval of vertrek van de werknemer af. 

 

'Een ingewerkte goede werknemer behouden 
is vele malen goedkoper dan
een nieuwe werknemer
vinden en in te werken.'

 

De werknemers hulp bieden kan via workshops, voorlichting en persoonlijke trajecten. Dit kan ook allemaal op een manier waarbij de werknemer, die gebruik maakt van de budgetcoaching, anoniem blijft voor de werkgever.

 

Het coachingstraject kan betaald worden vanuit het opleidingsbudget of andere budgetten die de werkgever voor zijn werknemers biedt.

Nufocus budgetcoaching

Onderzoeken schuldproblematiek van het

CBS - Schuldproblematiek In Beeld

Onder aan de streep:

bottom of page